Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sütőtökös palacsinta dióbundában



Hozzávalók:
- 8 kész palacsinta
- 40 dkg sült sütőtök
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál citromlé
- a bundázáshoz:
- 8-10 dkg liszt,
- 2 tojás
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg zsemlemorzsa
- a sütéshez: olaj

Elkészítés:
A sült tök húsát kikaparjuk, a mézzel és a citromlével simára keverjük, a palacsintákra kenjük. Két oldalukat középre hajtjuk, felgöngyöljük, majd lisztbe, felvert tojásba és a diós zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Bő, forró olajban kb. 3 perc alatt mindkét oldalukat aranysárgára sütjük, végül jól lecsöpögtetjük. Tetejükre fahéjas porcukrot is szitálhatunk.

 

Boros káposzta



Hozzávalók:
-fél kg darált sertéshús
-egy csésze rizs
-1-2 tojás
-töltelékfűszerek:paprika, só, kömény, bors
-ízesítő fűszerek: mustármag, szemes bors
-kb. 7dl fehér bor
-nagy fej káposzta
-fél fej vöröshagyma
-kb. 25-30 dkg nyers füstölt tarja vagy comb
-kb. 20dkg füstölt szalonna


Előkészítés:
-darált hús+tojás+töltelékfűszerek+rizs+hagyma=hagyományos töl-
töttkáposzta töltelék
-laskára vágjuk a káposztát /nem reszeljük, hanem késsel faragjuk!/
-felkockázzuk a szalonnát és a füstölt húst

Összeállítás:
-bekapcsoljuk a tűzhelyet, rátesszük a KUKTAFAZEKAT
-beleszórjuk a szalonnát, majd a füstölt húst
-rádobjuk a káposzta 70 százalékát
-fűszerezzük a szemes borssal, sóval és bőven mustármaggal, kevés paprikával
-összekeverjük
-rátesszük a töltelékeket szépen körben /nekem10-12 gombóc szokott kijönni/
-majd a maradék 30 százalék káposzta következik-alaposan megtömhetjük a kuktát,mert össze fog esni, itt már csak körbeszórjuk a fűszerekkel
-ráöntjük a bort
-rátesszük a kuktafedelet, és sípolástól kb. 20 percig kis lángon főzzük
-a kihűlt kuktát megbontva óvatosan kiemeljük a töltelékeket és összevegyítjük
az alsó és a felső káposztaréteget
-bő tejföllel tálaljuk

 

Sajtos guba



Hozzávalók 4 személyre:
- 10 kifli
- 30 dkg sajt
- 7 dl tej
- vaj
- só




Elkészítés: A kifliket felkarikázzuk, majd egy nagy öblös tálba rakjuk. A tejet felforraljuk. Ha felforrt, meglocsoljuk vele a kifliket, jól átforgatjuk, és letakarjuk fedővel. Hagyjuk pihenni, amíg a satot lereszeljük. Egy jénait kikenünk vajjal, majd lerakunk egy sor áztatott kiflit, megsózzuk, és sajtal megszórjuk. Addig rétegezzük, amíg elfogy a kifli. A tetejére sajt kerüljön. Sütőbe toljuk, és szép pirosra sütjük.

Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Salgotarján

(Szabina, 2008.10.04 10:10)

Sajtos guba nagyon guszti,ki probálom :)