Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pezsgős alma fagyival



Hozzávalók 4 személyre:
- 1 nagy piros alma
- 2 dl pezsgő
- 10 dkg marcipán
- 1 evőkanál kakaópor
- 4-4- gombóc kávé-, sztracsatella-, csokoládéfagylalt
- 2 evőkanál vágott dió

Előkészítés: Az almát megmossuk (nem hámozzuk), négybe vágjuk, kimagozzuk, és a negyedeket fél cm vastagon felszeleteljük (kb. 24 vékony gerezdet kapjunk).

Elkészítés: A pezsgőt felforraljuk, és az almát 3-4 perc alatt puhára pároljuk benne. Kivesszük, lecsepegtetjük. A marcipán felét két folpackfólia között kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. Kis csillagokat szúrunk ki, és megszórjuk kakaóporral. A maradék marcipánt a pezsgőben addig főzzük, amíg elolvad, és besűrítjük. A marcipános szószt a tányérokra öntjük, a csillagokkal díszítjük a tányér szélét. A szószra 1-1 gombóc kávé- sztracsatella- és csokoládéfagylaltot teszünk. Közérakjuk az almagerezdeket, megszórjuk vágott dióval, és tálaljuk.


Grillezett pulykamelltekercs




Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg pulykamellfilé
2 szál póréhagyma
10 dkg gépsonka
2 evőkanál olaj

Előkészítés: A húst vékony, nagy szeletekre vágjuk, megmossuk. A pórét megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, és leveleire szedjük.

Elkészítés: A pórét forró sós vízben 2-3 percig főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A hússzeleteket szorosan egymás mellé fektetjük, sózzuk, borsozzuk, és szétosztjuk rajtuk a pórécsíkokat. Beborítjuk a sonkával, és szorosan feltekerjük. Fogvájóval megtűzzük, és kb. 30 percre betesszük a mélyhűtőbe. Sütés előtt kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, keresztben nyársra szúrjuk a szeleteket, megkenjük kevés olajjal, és a grillrácson mindkét oldalát 2-3 percig sütjük.

Fagylaltos meglepetés



Hozzávalók 8 adaghoz:
-12 dkg omlós keksz
- 6 dkg tisztított dióbél
- 6 dl vaníliafagylalt
- 6 dkg barnacukor
- 9 dkg vaj
- 17 dkg finom kristálycukor
- 4,5 dl tejszín
- 4 dkg kakaópor
- 6 dl csokoládé- vagy kávéfagylalt
- 1 evőkanál csokoládéforgács vagy -dara

Előkészítés: A kekszet morzsává törjük. A dióbelet felaprítjuk. A vaníliafagylaltot a mélyhűtőből a hűtőszekrénybe áttesszük, hogy kissé megpuhuljon.

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő 3. fokozat). A kekszet összedolgozzuk a dióval, a barnacukorral, 7 dkg vajjal, és a keveréket egy kb. 24 cm átmérőjű tűzálló lapos tálba nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson. A sütőben 8 percig sütjük, hagyjuk kihűlni. A vaníliafagylaltot széles lapos késsel a tésztára kenjük, majd másfél órára betesszük a mélyhűtőbe. Teflonedényben összekeverünk 15 dkg cukrot, 1,2 dl tejszínt, a kakaóport, a maradék vajat, és lassú tűzön, állandóan kevergetve sima krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd a vaníliafagylaltra öntjük, és 30 percre újra visszatesszük a mélyhűtőbe. A csokoládé- vagy kávéfagylaltot szobahőmérsékleten állni hagyjuk, amíg kenhető lesz, de nem olvad meg teljesen. Ekkor egyenletesen a csokoládéra kenjük, és kb. 1 órára visszatesszük a mélyhűtőbe. A maradék tejszínt kemény habbá verjük a maradék cukorral, és egyenletesen a tortára kenjük. Megszórjuk csokoládéforgáccsal, és lefedetlenül 3 órára visszatesszük a mélyhűtőbe.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Blood arm-twisting: What is normal

(AJapeantarge, 2018.10.12 01:55)

Torsion bras de quelqu'un est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/tadalafil-feminin-ou-masculin/

Blood Straits - Taylor & Francis Online

(AJapeantarge, 2018.09.27 16:49)

Compression est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre coeur bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/levitra-mieux-que-le-cialis/

Pezsgő....

(Anna, 2011.03.22 20:23)

Szia! Nagyon jó az oldal!
Nekem is van egy recept oldalam:):
www.konnyu-receptek.eoldal.hu
nagyon jól hangzik,megenném:)