Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Orosz hússaláta recept



Hozzávalók:
2 kozepes szem(kb 15 dkg )burgonya
1 alma
10 dkg ecetes uborka
15 dkg sertéssült vagy maradék fõtt hús
2 fõtt tojás
1 tubus majonéz
kevés só,bors
1 kk mustár
1 citrom leve
1 kk porcukor

Elkészítés:
A burgonyát fõzzük meg héjában, hûtsük le hámozzuk meg és gyufaszál (zsülienre)vekonysagura metéljük.A meghámozott kimagozott almát az uborkát és a húst ugyanigy metéljük.A fõtt tojásokat felezzük meg és szeleteljuk fel.A majonézt sóval borssal citromlével és a porcukorral keverjük el.Utána a metéltre vágott hozzávalókkal keverjük össze. 1-2 órát hagyjuk érlelõdni.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 341 kcal

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

mi a francnak

(Tabiczky, 2010.04.22 18:18)

A fenti feladatot kaptam. Vettem egy fél kilónyi csirkecombot, egy teljes leveszöldséget, az egészből fűszerezve főztem egy csirke alaplét, amit elteszek és később ragyogó tartalék, a többiből, a levesben főtt húsból, zőldségből kiegészítve persze, hogy a savanykás íz domináljon elkészítem a salátát.