Áfonyás őzmedalion
Hozzávalók:
- 80 dkg őzhús
- 2 dl tejszín
- 10 dkg áfonyadzsem
- 4 fürt ribizli
- 4 szelet kenyér
- fél dl portói bor
- 4 dkg vaj
- 4 szem borókabogyó
- őrölt bors
- só
Elkészítés: Futassuk meg a vajban az összezúzott borókát, majd pirítsuk benne a hússzeleteket, oldalanként 4-5 percig. Sózzuk, borsozzuk, és öntsük rá a bort. Amikor a bor elpárolgott és a hús is puha, vegyük ki, és hagyjuk hűlni. A hús levéhez keverjük hozzá a dzsemet meg a tejszínt, és főzzük sűrűre. Tálaláskor tegyünk a kenyerekre 2-2 szelet húst, öntsük rá a szószt, és díszítsük ribizlivel.
Aranyfánk burgonyából
Hozzávalók:
- 1/2 kg burgonya
- 3 dkg élesztő
- 1 db tyúkhúsleves kocka
- 1 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 50 dkg liszt
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés: A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk, összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel és cukorral felfuttatott élesztőt. Borssal és leveskockával ízesítjük, és konyharuhával letakarva langyos helyen 20 percig pihentetjük. Ezután olajozott kanállal kiszaggatjuk, és forró olajban kisütjük.
Pont ott
(Böbe, 2008.04.01 16:24)