Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Áfonyás őzmedalion

Hozzávalók:

- 80 dkg őzhús
- 2 dl tejszín
- 10 dkg áfonyadzsem
- 4 fürt ribizli
- 4 szelet kenyér
- fél dl portói bor
- 4 dkg vaj
- 4 szem borókabogyó
- őrölt bors
- só

Elkészítés: Futassuk meg a vajban az összezúzott borókát, majd pirítsuk benne a hússzeleteket, oldalanként 4-5 percig. Sózzuk, borsozzuk, és öntsük rá a bort. Amikor a bor elpárolgott és a hús is puha, vegyük ki, és hagyjuk hűlni. A hús levéhez keverjük hozzá a dzsemet meg a tejszínt, és főzzük sűrűre. Tálaláskor tegyünk a kenyerekre 2-2 szelet húst, öntsük rá a szószt, és díszítsük ribizlivel.

 

 

Aranyfánk burgonyából

Hozzávalók:

- 1/2 kg burgonya
- 3 dkg élesztő
- 1 db tyúkhúsleves kocka
- 1 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 50 dkg liszt
- bors
- olaj a sütéshez

Elkészítés: A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk, összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel és cukorral felfuttatott élesztőt. Borssal és leveskockával ízesítjük, és konyharuhával letakarva langyos helyen 20 percig pihentetjük. Ezután olajozott kanállal kiszaggatjuk, és forró olajban kisütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Pont ott

(Böbe, 2008.04.01 16:24)

Valószínű nem magyar "szerzőről" van szó! Ennyit el lehet neki nézni! Szerintem...

Hol itt - Hol ott!

(Éva, 2008.03.29 17:30)

Szia!
A kezdőlapon volna még mit javítani, főleg mivel sok a helyesírási hiba. Ez így eléggé lehangoló!